Rijbewijs

Informatie over het rijbewijs in Australië.

  1. Laatst bijgewerkt op

De Ambassade in Canberra kan geen rijbewijzen uitegeven of verlengen.

In België kunnen enkel bewoners (zowel Belgen als niet-Belgen) die geregistreerd zijn bij de gemeente een Belgisch rijbewijs bekomen. In overeenstemming met de Europese regelgeving worden Europese rijbewijzen altijd afgegeven door de lokale autoriteiten in alle Europese lidstaten.

Dit is ook het geval in Australië en Nieuw-Zeeland, waar de overheid rijbewijzen uitgeeft.

Als u een Belgische staatsburger bent die permanent in Australië of Nieuw-Zeeland verblijft, moet u een lokaal rijbewijs voor Australië/Nieuw-Zeeland verkrijgen. Neem voor specifieke informatie contact op met de bevoegde lokale overheid (Departement Motorvoertuigen). Voor meer informatie, beschikbaar gesteld en bijgewerkt door de administratie van elke staat, kan u terecht bij onderstaande links.

Als u reist op een tijdelijk visum (toerist) en een Belgisch rijbewijs wil gebruiken, kan u onderstaande informatie raadplegen.

Om in Australië een wagen te besturen dient u uw Belgisch rijbewijs voor te leggen samen met een vertaling of samen met een internationaal rijbewijs. In beide gevallen dient u uw Belgische rijbewijs ook bij u te hebben. Gelieve kennis te nemen van de informatie van de “Road Traffic Authorities” van de staat of territory die u wilt bezoeken.

Op onderstaande website van de Nationale Accreditatie Instantie voor Vertalers en Tolken vindt u een database met erkende vertalers terug die uw rijbewijs kunnen vertalen als dat vereist is.