Ambassade van België in Australië

België in Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Oceaan

België in Australië, Nieuw-Zeeland en de Stille Oceaan

Belangrijke mededeling

Het is mijn trieste plicht om het overlijden van onze Ambassadeur, de heer Marc Mullie, aan te kondigen na een langdurige strijd met een ongeneeslijke ziekte.

Ambassadeur Mullie werd geboren in Gent op 30 oktober 1959 en stierf op maandag 5 oktober 2020 vredig te Canberra, omringd door zijn familie.

Hij diende zijn land plichtsgetrouw en met groot talent in verschillende andere hoofdsteden voordat hij in augustus 2017 in Canberra aankwam om zijn taak als Ambassadeur van België in Australië, Cookeilanden, Fiji, Kiribati, Nauru, Nieuw-Zeeland, Papoea-Nieuw-Guinea, Salomoneilanden, Samoa, Tonga, Tuvalu en Vanuatu op zich te nemen. Toen hij aan deze nieuwe en opwindende opdracht begon, wist hij niet dat het zijn laatste zou zijn.

Dit is een heel trieste en uitdagende tijd voor ons allemaal op de Ambassade van België en we zullen hem erg missen.

Op dinsdag 27 oktober werd in Canberra een herdenkingsdienst gehouden ter nagedachtenis van Ambassadeur Mullie.

U kunt de herdenkingsdienst bekijken via deze links:

https://vimeo.com/event/397462  

https://youtu.be/CEOB562J7Tc

Onze oprechte condoleances en onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.

U kunt condoleances sturen naar condolencesambassadormullie@gmail.com

Arnaud Dusaucy

Adjunct Posthoofd - Chargé d’affaires a.i.

 

De ambassade heeft een pagina samengesteld met nuttige informatie en veelgestelde vragen over de coronavirus-crisis. Controleer of het antwoord op uw vraag op deze pagina staat voordat u contact opneemt met de ambassade.

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? U kunt contact met ons opnemen via canberra@diplobel.fed.be of +61 2 6273 2501. Houd ook onze Facebook- en Twitter-pagina in de gaten. Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op https://travellersonline.diplomatie.be kan de Belgische overheid u assisteren en contacteren. We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kan doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen delen op de groep #BelgenVoorElkaar.

 
U bent een Belg die onlangs naar Australië, Nieuw-Zeeland en de “Pacific Islands” is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Canberra? U reist als toerist door Australië, Nieuw-Zeeland en de “Pacific Islands” en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website houdt u ook op de hoogte van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Australië, Nieuw-Zeeland en de “Pacific Islands” gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Om ons in staat te stellen onze consulaire dienstverlening nog beter te organiseren, raden wij aan uw reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

 

Nieuws

03 dec

Op donderdag 3 december heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, de minister van Buitenlandse Zaken van de Oostelijke Republiek Uruguay, Z.E. Francisco Bustillo Bonasso, ontmoet in het Egmontpaleis ter gelegenheid van zijn bezoek aan Europa.

03 dec

Eind december komt er een einde aan het tweejarige mandaat van België in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, de zesde keer sinds de oprichting van de VN in 1945. In deze laatste weken staan nog enkele belangrijke kwesties op de agenda die kaderen binnen de prioriteiten van het Belgisch buitenlands beleid.

03 dec

België verzoekt het Hof van Justitie van de Europese Unie om advies over de verenigbaarheid van de intra-Europese toepassing van de geschillenbeslechtingsbepalingen uit het toekomstige, gemoderniseerde Energiehandvestverdrag met de Europese verdragen.

01 dec

Vandaag, 1 december, hebben vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en de minister van Buitenlandse Zaken van Chili, Andrés Allamand, een bilaterale ontmoeting gehad ter gelegenheid van zijn bezoek aan Europa.

25 nov

Vandaag, woensdag 25 november, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès de minister van Buitenlandse Zaken van Ethiopië ontmoet, Z.E. dhr. Demeke Mekonnen Hassen, ter gelegenheid van zijn bezoek aan Europa.